ربع سکه از ابتدای تیرماه ۳۹ درصد رشد کرد

ربع سکه از ابتدای تیرماه ۳۹ درصد رشد کرد
در آخرین روز هفته، بازار سکه، طلا و دلار شاهد اصلاحی جزئی شدند و از سقف‌های قیمتی عقب نشستند، با این حال روند افزایشی در طول هفته چنان حکم‌فرما بود که در نهایت بازدهی‌های قابل توجهی به ثبت رسید.

در آخرین روز هفته، بازار سکه، طلا و دلار شاهد اصلاحی جزئی شدند و از سقف‌های قیمتی عقب نشستند، با این حال روند افزایشی در طول هفته چنان حکم‌فرما بود که در نهایت بازدهی‌های قابل توجهی به ثبت رسید. این روند افزایشی در مورد سکه‌های کوچک‌تر مشهودتر بود که در هفته گذشته رشدهای دو‌رقمی را تجربه کردند. روز پنج‌شنبه ربع سکه ۵۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ میلیون و ۵۰ هزارتومان رسید. با این حال در مجموع این فلز ارزشمند در سومین هفته تیرماه نزدیک به ۱۳ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. با توجه به اینکه قیمت ربع سکه در انتهای ماه گذشته ۲ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان بود، بازدهی این فلز در ماه تیر به حدود ۳۹ درصد رسیده است.
سکه‌های کوچک محبوب شدند
به نظر می‌رسد، ورود تقاضای احتیاطی بخشی از خانوارها به بازار موجب شده است که سکه‌های کوچک بار دیگر محبوبیت پیدا کنند، چرا که رشد آنها از سکه امامی پیشی گرفته است. نیم سکه نیز در هفته گذشته ۷/۱۱ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است، هر چند که در روز آخر هفته ۵۰ هزار تومان افت داشت و روی عدد ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قرار گرفت. در حالی که ربع سکه و نیم سکه بازدهی دو رقمی داشتند، سکه امامی در هفته گذشته حدود ۷/۹ درصد بازدهی داشت و در انتهای هفته نیز با ۱۰۰ هزار تومان افت روی عدد ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قرار گرفت. در اولین ماه تابستان نیز به‌رغم رشد حدودا ۴۰ درصدی ربع سکه، سکه امامی۳۱ درصد افزایش داشته است.  به گفته برخی معامله‌گران رسمی، از آنجا که قیمت سکه‌های کوچک‌تر چون ربع و نیم‌سکه پایین‌تر است، افراد عادی تقاضای بیشتری برای خرید آنها دارند و همین تقاضای مضاعف موجب می‌شود که فشار بیشتری به قیمت آنها وارد شود. در کنار این در سمت عرضه این سکه‌های کوچک نیز بعضا اختلال وجود دارد. به گفته این دسته، معامله‌گران بزرگ همچنان به خرید سکه امامی بیشتر گرایش دارند ولی رشد اخیر سکه‌های کوچک ممکن است تا حدی تقاضای آنها را هم جا‌به‌جا کند. در کنار این، یک عامل بیرونی دیگر نیز وجود دارد که به بازار طلا و سکه در مجموع کمک می‌کند، رشد بیشتری را نسبت به دلار تجربه کنند و آن هم رکوردزنی‌های طلای جهانی است. طلای جهانی هفته گذشته از مرز هزار و ۸۰۰ دلار عبور کرد و نسبت به پنج‌شنبه هفته گذشته نیز رشد۲ درصدی را تجربه کرد. به گفته فعالان، خوش‌بینی معامله‌گران نسبت به آینده طلای جهانی هم در میزان خریدهای سکه آنها در بازار داخلی اثر دارد.

دلار، نزدیک به ۸ درصد افزایش یافت
دلار که روز چهارشنبه وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شده بود، روز پنج‌شنبه ۱۰۰ تومان در این کانال عقب‌نشینی کرد و روی عدد ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت. به‌رغم ثبت این کاهش، شاخص ارزی در هفته‌ای که گذشت ۹/۷ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند.  از مجموع ۶ روز کاری هفته گذشته، دلار چهار روز افزایشی داشت و دو روز کاهشی. با این حال سرعت رشد دلار بسیار بیشتر از روزهای کاهشی آن بود. به گفته فعالان یکی از مهم‌ترین عواملی که به دلار کمک می‌کرد به سوی سطوح بالاتر حرکت کند، افزایش نرخ حواله درهم بود که با عبور از مرز ۶ هزار تومانی، انتظارات افزایشی معامله‌گران بازار سبزه‌میدان و خیابان فردوسی را بالاتر می‌برد.  دلار که در انتهای هفته گذشته ۲۰ هزار و ۷۵۰ تومان قیمت داشت، در هفته‌ای که گذشت، دوکانال قیمتی دیگر بالا آمد. رشد ۵۵۰ تومانی روز شنبه بیشترین میزان افزایش دلار طی هفته گذشته بود و کاهش ۳۰۰ تومانی روز دوشنبه نیز بیشترین افت در همین بازه زمانی.  بازارساز در هفته گذشته برای مدیریت نوسانات و هیجانات دلار از تاکتیک متفاوت‌‌تری استفاده کرد و سعی کرد با نزدیک کردن نرخ صرافی‌های منتخب به بازار مانع از ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود. در واقع هفته گذشته به یکباره قیمت دلار در صرافی ملی از ۱۸ هزار و ۹۵۰ تومان کنده شد و در انتهای هفته به ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. این اتفاق باعث شد که در انتهای هفته فاصله قیمت بازار آزاد و صرافی ملی به صفر برسد. باید دید در هفته جاری این استراتژی در نهایت منجر به مدیریت قیمت‌ها خواهد شد یا رشد دلار ادامه پیدا خواهد کرد. برخی فعالان باور دارند، برای اینکه تاکتیک بازارساز موثر واقع شود، نیاز است که تزریق حواله درهم نیز صورت بگیرد. با این حال حتی اگر قیمت دلار به لطف تزریق درهم کاهشی شود، به نظر می‌رسد سکه برای افت قابل توجه نیاز به سیگنالی کاهشی از سوی اونس جهانی هم دارد، حال آنکه طلا در بازارهای جهانی فعلا بیشتر به رشد قیمت دل بسته است.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۲۱ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۷:۵۳:۴۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد