شناخت کیفی سنگ

شناخت کیفی سنگ
سفایر کشمیر ارزشی بیش‌ از سفایر سریلانکا دارد زیرا منبع اصلی آن در این منطقه واقع شده است. مناطقی که این منابع ...

سفایر کشمیر ارزشی بیش‌ از سفایر سریلانکا دارد زیرا منبع اصلی آن در این منطقه واقع شده است. مناطقی که این منابع در آن قرار دارند منشأ بسیاری از حکایت‌ها شده‌اند. در طول تاریخ، وجود تعداد معدودی از این‌گونه منابع، سبب شهرت منطقه است اما با گذشت زمان کشف منابع بیشتر، تعیین مکان اصلی را به شدت دشوار کرده است.

کریس اسمیت Chris Smith ، مدیر بخش گوهرشناسی ایست کاست East coast از آمریکا معتقد است که در شرایط کنونی احتمال یافتن سفایر و یاقوت از مناطق مختلف جغرافیایی بسیار است. سنگ‌هایی که خصوصیات مشابهی از نظر مواد تشکیل‌دهنده و زمین‌شناختی دارا هستند.

دکتر دانیال نی‌فلر Dr. Daniel Nyfeler ، گوهرشناس آزمایشگاه گوبلین جم و دکتر هنری هانی Henry Hanni از انستیتو گوهرشناسی سوییس معتقدند که، با وجود آن‌که درک هویت دقیق سنگ‌ها امری دشوار است لیکن امکان تعیین کشور مادر میسر می‌باشد.

در مجموعه سه قسمتی مقالات ارائه شده در مجله جوئلری نیوز اشیا Jewellery News Asia اشیای فلرخاطرنشان می‌کند که‌ آزمایشگاه گوبلین اصلاحاتی در شیوه تشخیص هویت اصلی سنگ‌ها انجام داده است.(در واقع با شناخت منبع، کشور مادر نیز مشخص می‌شود(

در مجموع، با صرف وقت و سرمایه بسیار قابل توجه از طریق این آزمایشگاه، سفرهایی به مراکز اصلی که این منابع در آن‌ها موجود است می‌شود؛ همچنین منابع جدید مورد بررسی قرار می‌گیرند و داده‌های به دست آمده به روش بهتر و دقیق‌تر ارزیابی می‌شوند.

هانی Hanni معتقد است که: وجود ابزار جدید، گوهرشناسان با تجربه و در دسترس بودن منابع بسیار، چالش ناشی از تکثر معادن را برطرف می‌کند. بسیاری از آزمایشگاه‌های تعیین هویت گرایش به شناسایی منبع اصلی یافته‌اند. بخش اعظم کوراندوم‌های قیمتی از بعد زمین‌شناختی متعلق به معدن خاصی هستند از این رو تعداد کشورهای مالک محدود است.

شیز مک‌کلور Says McClure مدیر بخش تعیین هویت سنگ‌های قیمتی وست کاست West coast متعلق به GIA طی کنفرانسی در سان دیاگو قبل از برگزاری سمپوزیوم اخیر GIA روش مفیدی را جهت طبقه‌بندی سنگ‌ها معرفی کرد. براساس این شیوه دو روش ارزیابی انجام می‌گیرد. اول آن‌که، کوراندوم ها را می‌توان با توجه به نحوه شکل‌گیری طبقه‌بندی کرد و دوم آن‌که، در قالب گروه‌هایی طبقه‌بندی می‌شوند که هر یک از ویژگی‌های خاص بهره‌مند هستند. برای مثال: سفایر آبی ماداگاسکار و سریلانکا ممکن است از جنبه زمین‌شناختی و خصوصیات ذاتی در یک طبقه قرار گیرند.

- برای کوراندوم‌ها با توجه به محیطی که در آن پرورش یافته‌اند دو گروه در نظر گرفته می‌شود.

۱( متامورفیک

۲(متاثر از مواد مذاب و آتشفشانی

همچنین می‌توان یاقوت و سفایر را بر اساس ویژگی‌های اصلی و فیزیکی دیگری تقسیم‌‌بندی کرد. مک کلور در این زمینه نظراتی درباره سفایر مطرح می‌کند از جمله: سفایر را می‌توان از نظر رنگ و ماهیت اصلی متعلق به دو منطقه کشمیر و ماداگاسکار دانست.

همچنین بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی می‌توان کشورهایی را که در آن‌ها انواع خاصی از کوراندوم وجود دارد، شناسایی کرد. در واقع هدف از مجموعه این‌گونه اقدامات ارائه اطلاعات لازم درباره سنگ و موقعیت آن در بازار است.

نی‌فلر معتقد است که: سیستم طبقه‌بندی با وجود کارایی چندان ارتباطی با نوع منبع ندارد، هم‌چنان‌که به جنبه زمین شناختی نیز توجهی نمی‌کند. برای مثال GIA یاقوت‌های مونگ هاسو و سفایر کشمیر را از دیدگاه متامورفولوژی در یک طبقه قرار می‌دهد.

در اصل، این اقدام GIA در زمینه عرضه یک سیستم طبقه‌بندی کلی مطلوب است، اما اگر آن طبقه‌بندی را بر اساس نوع منبع بدانیم با فرض اشتباهی روبه‌رو هستیم، زیرا سنگ‌شناسی(بررسی میکروسکوپی محتوی آن مرکب از مواد آلی، سایز سنگ‌ریزه‌ها، بافت و رنگ آن‌ها) و همچنین درک (ترتیبی که بر اساس آن مواد کانی در سنگ شکل گرفته‌اند) نحوه شکل‌گیری دو سنگ میزبان هر کدام موضوعاتی جداگانه محسوب می‌شوند.

- اندکی احتیاط

از شهرت بیزارم، با این وجود خود ما هستیم که سبب شهرت بسیاری از افراد همچون هنرپیشه‌های هالیوود، کارگردان‌ها، تهیه‌کنندگان برنامه، مولفان و داوران فلسفه اخلاق، سیاست و دیگر دست‌اندرکاران می‌شویم!

به تازگی، بخش تبلیغاتی فیلم الماس‌های خونین که در آن لئوناردو دی‌کاپریو هنرپیشه مشهور نقش اصلی را ایفا می‌کند دیده‌ام.

خوشحالم که این فیلم جاذبه چندانی نداشت و امیدوارم همچون قانون داوینچی بی اعتبار شود DTC JWT و شرکت تجاری الماس در قبال این فیلم جبهه گرفته و سعی می‌کنند از طریق وب سایت درباره داستان جنگ بر سر الماس، نظر همگان را به واقعیات پشت پرده معطوف کنند.

DTC و JET تلاش خود را مدیون اطلاعات خرده‌فروشان هستند، که در اختیار فروشندگان و دیگر مسئولان صنعت طلا و جواهر قرار می‌گیرد. برگزاری جلسات متعدد نیز جهت یادآوری نکات اساسی از سوی فروشندگان اقدام موثری تلقی می‌شود. در هر حال درک موارد فوق، سبب افزایش کارایی کارکنان این صنعت خواهد شد.

منبع خبر: نشریه طلا جواهر
  ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۷:۵۳:۱۹ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد